Öxatorpets

Senaste inläggen

Av Ros-Marie - 27 april 2016 17:46

Idag har vi varit på äventyr. Mamma tog med oss (med hjälp av Ros-Mari) till en plats som kallas köket. O'boy vad mycket nya dofter det var där. Trots att jag är stor så är jag ganska liten och små killar och tjejer blir hungriga och trötta av äventyr. Innan vi gick tillbaka till vårat hem för att sova blev i serverade en lyxmåltid på bästa porslinet.//Albin


Alva & Aston

 


Agaton & Alicia


Aurora &  jag, Albin    ANNONS
Av Ros-Marie - 26 april 2016 21:35

Nu har vi haft namngivningscermoni och många av mina små har träffat sina nya ägare. //Carona

 

Öxatorpets Agaton (Jasper)

Jasper är en stor kille på ca 2 kg. Han är en busig lite kille som härom dagen rymde. Ros-Marie hittade honom i köket där han stod och drack i vattenskålen. Jasper kommer att flytta till Skövde där han kommer att få en kompis i dvärg schnauzern Felix.

     

 

Öxatorpets Albin (Buster)

Buster älskar att leka och i hans nya blivande hem i Borås kommer han att få fyllt upp med att leka med familjens alla barn. Buster väger ca 1,7 kg och är naggande god.

 

       

 

Öxatorpets Alicia (Alicia)

Alicia är "mamma" Ros-Marise lilla trollunge så hon får stanna kvar på kenneln.

 

 Öxatorpets Alva

Alva en modig och nyfiken tjej på 1,7 kg. Om tycke uppstår kommer hon att flytta till Malmö
 

       

 

Öxatorpets Aston (Aston)

Även Aston är nyfiken och full av bus och väger 1,8 kg. Små hussarna trodde att det var en tupp de skulle få åka att titta på. Astons nya postadress kommer att bli Fjärås.

 

       

 

Öxatorpets Aurora

Att bo på landet med en stor trädgård att busa i kommer bli Auroras melodi när hon flyttar till Brålanda. Aurora är en tjej på 1,5 kg som älskar att gosa.

 

       

 

ANNONS
Av Ros-Marie - 17 april 2016 20:45

Jaha, så har man sett, och jag menar sett, sin syskon för första gången för nu har vi allihop öppnat våra ögon. Det första jag såg var mamma och hon var ännu vackrare än jag föreställt mig. Hon är den bästa som finns. Mamma har lärt oss att den snälla tanten och farbrodern som är mycket med oss, är mammas matte och husse. Inte för att jag förstå vad som menas det men, mamma sa att snart skulle jag få träffa min husse och matte, så det kanske ger sig då.

I alla fall så är världen en stor plats. Idag har farbroden, som heter Bengt gjort vårt hem större. Vi har fått en lekgård. Jag var lite trött när de visade den för mig ikväll men i morgon då ska här utforskas. Tant Ros-Mari, gav oss någont spännande idag. Det luktade gott, var klibbigt och när jag väl smakade på det var det smaskens nästan lika god som mammams mat. Mamma berättade att det heter köttfärs. Jag undrar jag om vi kommer att få det igen? // Albin


Hela gänget - Alicia, Aurora, Alva, Agaton, Aston och lilla jag Albin

               

 

Grabb 1

 

 

Grabb 2

 

 

Grabb 3

 

 

Tös 1

 

 

Tös 2

 

 

Tös 3

 

Av Ros-Marie - 10 april 2016 17:02

Nu har mina bäbisar blivit ytterligare än vecka gamla. De växer så det knakar, nu är det dubbelt så tunga som när det kom. Jag har sett att det börjat glimma lite i ögonen  så snart kommer det att se. Alla min små är tingade så nu gäller de att de slår på charmen när blivande hussar och mattar kommer på besök om någon vecka eller så.//Carona

 

 

Alicia, Aurora, Alva, Agaton, Aston & Albin äter middag

 

Tre stiliga herrar

 

Tre vacka flickor

 

Av Ros-Marie - 3 april 2016 19:54

För fem dagar sedan kom mina små.

Det blev tre tjejer och tre killar. Hela förlossningen gick jättebra. Matte och Husse var med mig hela tiden och hjälpte till. Oj, nu piper någon så nu får jag gå och se efter vad som händer.//Carona


Alicia, Aurora, Alva, Agaton, Aston & Albin

 


Agaton, Aston & Albin


 


 Alicia, Aurora & Alva

 

Matdax för pojkarna

  

Av Ros-Marie - 21 mars 2016 08:08

Min bästa vän Karma (Öxatorptes Karma) tycker jag är riktigt, riktigt tråkig just nu. Hon kommer farande med den ena leksaken efter den andra och vill att vi ska leka men, hon förstår inte, liten som hon är (9mån). Ser man ut som jag, stilig naturligtvis men liknar mer än köttbulle är det svårt att leka. Dessutom protesterar de små i magen. De knör och puttar och ett tu tre så är den någon som sparkas. Matte vill gärna känna när de små rör sig men hon får hålla sig till tåls tills det är dax. Det är bara att göra en undan manöver när hon kommer som att tvätta sig, ja jag har mina små knep.

 


I helgen var husse och fick en största rosett som jag sett. Egentligen skulle jag hämtat dem men vem orkar med sådant just nu så det var skönt att husse fixade. Ja just det...rosetten var för mitt championat i viltspår. Nu sitter den på väggen tillsamman med mitt certifikat som jag kan titta på när jag vill.// Carona

 

 

Köttbullen Carona

   

 

Min rosett och certifikat

 

Husse med en massa andra rosettmänniskor

 

 

Av Ros-Marie - 12 mars 2016 18:59

Tänk vad mat är gott, i alla fall när jag får prima. De där torra hårda kulerna som matte vill att jag ska äta får hon gärna behålla. Stor och rund har jag blivit också och inte är det för den goda maten. Nej nej, man går ju i väntans tider. Vaggar fram som en flodhäst om jag får säga det själv. Nu orkar jag inte busa så mycket med min bästa kompis Karma, det är lite jobbigt att leka jage med en stor mage.

Det bästa med flodhäst biten är i alla fall att jag får ligga i soffan jämte matte och husse på kvällarna. Å när man ligger där får man ju massor och jag menar massor med goa kli på magen och bakom öronen.

Igår tog husse fram valpsängen så den har jag inspekterat och godkänt...//Carona

 

Lilla jag och min "flodhäst mage"

 


Provliggning av valpsängen med husse

 

Av Ros-Marie - 27 februari 2016 18:18

På smällen var det. Nu är det ingen tvekan om det. Jag mår illa och har ingen vidare matlust. Matte och husse försöker locka med allt möjligt men det är inget som smakar...utan den mackan som låg på köksbordet förstås.

Idag har det varit fint väder och jag har varit ute och lekt med min fina colliekompis Karma. //Carona


  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se