Öxatorpets

Senaste inläggen

Av Ros-Marie - 27 maj 2014 20:27

Nu är vi till 99% säkra på att Öxatorpets Fiona är dräktig. Tecknena är många. Hon har matvägrat (morgonillamående) men nu fått tillbaka aptiten. Hon ät rädd om sin mage, ökat lite i vikt och blivit bred över ryggen samt segt slem när hon kissat.


Vi ser med glädjer framemot valpar i mitten av Juni// Ros-Mari

ANNONS
Av Ros-Marie - 14 april 2014 18:19

Parning har skett mellan:


Öxatorpets Fiona

&

Amyfield Born To Be Wild 'Rocco'


 

Öxatorpets Fiona

HD A cea UA

ck MH skott 1


 

Amyfield Born To Be Wild 'Rocco'

NOUCH DKUCH C.I.B DKW-13

HD: A/ A
Ögon Lin CRD, som vuxen
MH beskriven med 4 på skott
Skottfast på MT 219P

BIS 1 Svensk mästare Collie Sm 2013

BIM-Junior på Collie SM-2010


Mer information: www.oxatorpet.se

ANNONS
Av Ros-Marie - 30 september 2013 20:13

Då har vår fodervärdstik Öxatopets Inga-Lill, kallad Dooley, som vi samäger med AnnLotta Ljungström debuterat i utställningsringen. Det kunnde inte gå bättre för godingen. Betyg - BIR.

Kritiken löd:

"5-mån. tik med ett trevligt uttryck. Mkt. bra huvud, väl ansatta öron. Mkt. bra hals. Bra rygg, väl anlagt kors. Mkt. bra vinklar bak, bra vinklar fram. Bra utvecklad päls. Mkt. bra benstomme. Parallell fram och bak. Rör sig mkt. väl från sidan sett. Välvisad."

Bengt och jag kan inte vara stoltare.//Ros-Mari

  

Av Ros-Marie - 30 september 2013 19:55

Fredagen den 13 september åkte jag och Caron med Rebecka, Joakim och Harissa till skåne för årets sista officiella utställning. På kvällen åkte vi till Mölle och Kullen. Helt otroligt vackert. En härligt promenad och bästa uppladdningen inför morgondagens utmaningar i ringen.

Min lilla Carona som vi samäger med Ässtorpskennel fick mycket beröm av dommaren och jättebra kritik, Very Good blev betyget. Vår fodervärdstik Harissa lyckades också bra. Betyg - Very Good coh 2:a placering.

Efter dagens slut åkte vi och hälsade fam Maxelius och Matties (Öxatorpets Ivrige Ivar) och blev bjudan på landgång. Perfekt avslutning på dagen. //Ros-Mari

      

Av Ros-Marie - 10 augusti 2013 17:30

Schäferklubben i Varberg hade en inoffeciell utställning och vi var där och ställde ut Ässtorps Carona tillsammans med Rebecka och Joakim som ställde ut vår fodertik Öxatorpets Harissa.

Resultat: Carona - HP, BIR, BIG3 och Harissa - HP, BIR tyvärr blev det ingen placering i BIG


Carona Och Ros-Mari i action

   

Det är jobbig att vara på utsällning, mycket väntan. Kaffe och Cola är ett måste:)

.    

 Öxatorpets Harissa

    


Av Ros-Marie - 30 juli 2013 14:13

I förra veckan hade vi fint besök här på Öxatorpet.

Eva och Hans-Jörgen från Skåne har vairt på besök i några dagar med sina hundar Matties (Öxatorpets Ivrige Ivar) och hans kompisar Pasqual och Picasso (Öxatorpets Af Picasso).

Fiona kände igen sin valp å det var ett himla snack dem två emellan. Carona som är vår lilla Lagotto fick agera lekdam för alla hundarna och det gick alldeles utmärkt. Alla hunder har varit trötta och glada när det nalkads nattvila.

Det blev även en tur till Viskafors så Matties fick hälsa på sin syster Dooley (Öxatorpets Inga-Lill) som vi är delägare i och Harissa (Öxatorpets Harissa) som också är en av våra fodertikar.


                                          Matties (Öxatorpets Ivrige Ivar)


Picasso (Öxatropets Af Picasso)

   

Pasqual


 

Matties

             

Harissa (Öxatorpets Harissa) samägs med Rebecka C & Matties (Öxatorpets Ivrige Ivar)

 

Dolley (Öxatortets Ingalill) Samägs med Ann-Lotta S

           

Av Ros-Marie - 7 juli 2013 08:00

I dag har vi varit i skogen i flera timmar. Vi har tränat viltspår med både Fiona och Carona som var jätteduktiga. Carona fick även en första inblick i kantarellsök då det helt plötsligt dök upp lite av skogens gula gult. Livia fick ett vanligt spår med pinnar medan Chessie och Rita fick nöja sig med en skön söndagspromenad


Bengt och Carona. Dax för viltspår

               

Yes, där är den 

 

En lycklig Carona med "bytet"

Fiona vid spår slutet

 

Utdelningen efter en skön dag i skogen

       

Av Ros-Marie - 1 juli 2013 21:14

Sist men inte minst så har även Imma fått komma hem till sin matte Linnea Forslind i Skara. Lycka till med nytillskottet// Ros-Marie och Bengt


  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se